Anoniem

Actueel 19-05-2024
Aangepaste trainingstijden i.v.m. feestdagen
Teken publiekscampagne
Pas op voor de bijen
Kadeversterking rondom survivalgebied
SVL Nieuwsbrief 30 december 2023
Ontvang je geen E-mail van de vereniging?
Leveren van een bijdrage aan de Bikkelrun
Trainers gezocht
Kennismakingstraining in april
Za 08-jun-2024 08:30
Bouwdag 4
Za 29-jun-2024 14:00
Hell-S-R
Za 07-sep-2024 00:00
Jeugdkamp 2024

Info
Lid worden

Trainingstijden

Trainingslocatie

Contributie

Ledenlijst

Nieuwe leden

Opzeggingen

Ledenaantal per kwartaal

Trainingsgroepen

Kleding

Bestuur

Huishoudelijk reglement

Gedragscode vrijwilligers

Aanstellingsbeleid trainers

Vertrouwenscontactpersoon

Vacatures

Prikbord

Links
Bikkelrun

Survivalbond

SBN Wedstrijdkalender

Facebook

Instagram

Inschrijven runs
Za 01-jun-2024
De Knipe (za)
Zo 02-jun-2024
Nijmegen
Zo 02-jun-2024
De Knipe (zo)
Za 08-jun-2024
Eindhoven
Zo 09-jun-2024
Dronten
Zo 16-jun-2024
Harreveld
Za 22-jun-2024
Zwolle
Zo 30-jun-2024
's-Hertogenbosch
Zo 30-jun-2024
Loil
Za 06-jul-2024
Dinxperlo Estafette Run
Za 31-aug-2024
Balkbrug

Uitslagen runs
Zo 21-apr-2024
Utrecht NSK
Zo 21-apr-2024
Steenbergen
Zo 21-apr-2024
Norg
Za 27-apr-2024
Kollumerzwaag
Zo 28-apr-2024
Makkum
Za 11-mei-2024
Delft
Zo 12-mei-2024
Havelte
@message_title: @message_string
In protte wille in De Tille ...

 Verslag Biddle survivalrun in Kootstertille, zondag 8 maart 2015

Een veelbelovend begin van de dag: de zon schijnt uitbundig en nodigt uit tot het neerzetten van grootse prestaties. Zo zullen velen denken die vandaag aan de zwaarste van alle runs deelnemen. Evenzo velen zullen daar na afloop heel anders over denken. Mij valt het weer tegen, die koude wind snijdt dwars door alles, ook mijn zogeheten winddichte jack, heen. Dan heb ik ook nog eens te kampen met een hardnekkig ongemak: een infectie aan de luchtwegen die met een penicilline kuur moet worden bestreden; consequentie is dat ik niet aan het zonlicht blootgesteld mag worden. Ik doe het toch want ik kan de jeugd natuurlijk niet teleurstellen. Vanuit het nieuwe multifunctionele centrum geef ik op de opgegeven tijden de opdrachten voor een warming-up. Dit moet wel in verschillende sessies want de eersten starten om tien uur en de laatsten van onze groep een uur later. Het lijkt bijna opzet: Simon komt op het laatste nippertje maar kan nog net aansluiten bij de JSC-C-groep. Een beetje minder laconieke benadering van de run en een hogere klassering (bij de 1e helft)  is een feit en dat geldt ook voor maatje Thomas Anne die al wandelend het laatste stuk van de run volbrengt. De fysieke potentie is zeker bij hen aanwezig maar of dat ook geldt voor de motivatie? Enthousiasme hoef je bij Jorn niet te zoeken, hij is van begin tot eind tot op het bot gemotiveerd en kan er zodoende een topprestatie uit slepen. Die vierde plaats is meer dan verdiend en zet ik die toptijd in het juiste perspectief dan zie je dat Jorn bijvoorbeeld precies twee minuten sneller is dan de ruim twee jaar oudere Joeri die overigens in steeds betere doen komt. Jorn is zo snel dat ik hem bij de eindhindernis heb gemist…. Imre liep een solide race, hij was zelfs een minuut sneller dan Jort die blijkbaar z’n dag niet had.

Bij de meisjes was uiteraard Elsa de beste, het was nog even afwachten hoe het zou gaan want de vorige run had ze laten schieten vanwege een schouderblessure maar het gaat hier in De Tille van een leien dakje. Bijna drie respectievelijk acht  minuten voorsprong op haar naaste concurrentes, het zegt genoeg over Elsa haar kunnen.

Bij de B’s stelde Gijs met een zevende plaats niet teleur en Trynwâldster Jauke was in zeer goede doen met een toptien klassering. Netjes gedaan jongens. De andere clubmates kunnen nog wel wat doping gebruiken, nou ja Kamiel dan niet want die liep de hele run met een Malletvinger. Wat dat is weet ik ook niet maar je moet klaarblijkelijk erg oppassen als je je broek ophijst. Respect voor Kamiel, nu moet hij wel acht weken met een spalkje lopen omdat zijn pees bij het bovenste vingerkootje is gescheurd. Tenslotte onze A-jongens die het met het extra zwaar gemaakte parcours duidelijk problemen hadden. Onze beer van het Zwitserswaltje, Piter, worstelde erg lang bij een gladde boomstam; geen idee welke hindernis dat was maar in elk geval vond Piter daar zijn Waterloo. Nog niet definitief want de doorzetter pur sang herpakt zich maar moet zich uiteindelijk gewonnen geven door …. puur materiaalpech. De zool van zijn schoen zomaar foetsie en dan nog de onmogelijke vijverhindernis (entertouwen boven en door het water) nog voor de boeg. Hier was het dus echt fini. Met Barteld ging het ook al niet lekker: bij een vervelende bandenhindernis ging het mis en toen ook nog het armbandje moest worden ingeleverd was zijn baalgehalte tot ongekende hoogte gestegen. Toch zet Barteld door en haalt de Bel van Minne (finish). Chapeau! Bijna fluitend komt Leffert aanrennen, hij heeft nergens last van en finisht bij de top tien. Hoe hij dat voorelkaar krijgt doet hij later en plein public uit de doeken maar dat zal ik hier niet herhalen. Een keer geluk hebben mag best eens, ‘vincere aut mori’ zullen we maar zeggen.

Bij een reportage van Radio Omrop Fryslân dezelfde zondagmiddag hoor ik een blijkbaar aan de finish aangekomen uitgeput jochie zeggen dat hij leaver dea was, daarmee refererend aan de slogan van de organisatie: Leaver dea as slaef.

Ook wij gaan uiteraard voor het hoogst haalbare, tot het gaatje dus, en dat kunnen we laten zien op de eerstvolgende run in Wesepe, daar staat het Open NK voor de jeugd op het spel. Wie haalt – Elsa reken we even niet mee – het podium? Wie zorgt voor een verrassing en houdt daarmee de eer van de SVL hoog?

 

Verslag:

Imco van der Wal

trainer JSC wedstrijdgroep

 

Survivalverslag Elsa

Zondag 8 maart ging ik naar Kootstertille. Ik had er erg veel zin in, want door een schouderblessure was het alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatst een wedstrijd had gelopen. Het was dus even afwachten of alles wel goed zou gaan.

Bij de start moesten we met een bandje een swing-over doen. Daarna gingen we richting de brug, daar lag ik iets voor op de rest. Toen langs het kanaal, en dan een bos in, waar best wel veel hindernissen waren. Daarna moest je door een drassig weiland lopen, dat was best wel zwaar. Na een tijdje mochten we eindelijk het water in, dat was even verkoelend, want ik had het best wel warm tijdens de run. Toen moesten we nog even zagen en boogschieten, en dan kwam de eindhindernis. Die was niet heel erg moeilijk. Ik ben uiteindelijk eerste geworden, met een tijd van 49:05.

 

Elsa Rijpstra

   Elsa alweer 1e

 

 

Verslag Biddle Survivalrun in Kootstertille

Door Imre Monzón

 

Het was een leuke, maar ook zeer zware run. Het was moeilijk, want ik moest  6 km rennen en rennen is niet mijn grootste ding. Er waren lange stukken zonder hindernis. En ja, ik ga beter met veel hindernissen. Bij hindernissen kan ik doorgaan waar veel mensen het heel zwaar hebben en kan ik dus tijd inhalen. Ik had ook op de site van de survival vereniging Kootstertille gekeken van tevoren. Ik had een paar namen gevonden. Deze weet ik nog: brandblussen en koukleumen, maar de rest ben ik al vergeten. Ik wist dus wat de hindernissen zouden zijn, behalve de eindhindernis; die was een verrassing. Het bleek een moeilijke en lange hindernis te zijn, maar hij was voor mij prima te doen. Verder was het wel leuk, want ik vind het leuk om me uit te sloven, zowel in school als in sport. In de run had ik snel door dat ik moe werd, maar ik ging gewoon door tot de finishlijn. Ik bleek ook hoger gescoord te hebben dan 24ste.  Ik was heel blij toen ik hoorde dat ik ben gestegen naar de 23ste plaats. Alle beetjes helpen. Nu wil ik graag extra trainen met hardlopen, zodat ik ook op lange stukken rennen wat tijdwinst kan gaan halen. Dan ben ik volgende keer misschien wel 22ste!

 

Einde verslag

                                 Imre zaagt zich naar een prima 23e plaats

 

Uitslagen Biddle  Survivalrun Kootstertille 8 maart 2015

Wedstrijd 6 km jongens 10-12 jaar ( jongens JSC-C) 57 gefinisht
4e Jorn   0.53.44      
14e Max   0.58.08      
23e Imre   1.03.38      
24e Jort   1.03.47      
34e Sam   1.10.17      
35e Simon   1.11.14      
36e Thomas N 1.11.37      
DNS  Niels 2 en Thomas P      
             
Wedstrijd 6 km meisjes 10-12 jaar (meisjes JSC-C) 24 gefinisht
1e Elsa   0.49.05      
             
Wedstrijd 6 km jongens 13-14 jaar (jongens JSC-B) 55 gefinisht
7e Gijs   0.46.47      
9e Jauke   0.48.30      
26e Joeri   0.55.44      
28e Niels 1   0.57.24      
33e Rink   1.00.31      
36e Jelte   1.01.03      
40e Kamiel   1.04.30      
DNS Lucas          
             
Wedstrijd 9 km jongens 15-17 jaar (jongens JSC-A) 31 gefinisht
10e Leffert   1.18.44      
30e Barteld   2.11.10  (1)    
DNF Piter   0.00.00      
DNS Tim en Hildwin        
             

Reageer op dit bericht.