Anoniem

Actueel 27-04-2024
Aangepaste trainingstijden i.v.m. feestdagen
Teken publiekscampagne
Pas op voor de bijen
Kadeversterking rondom survivalgebied
SVL Nieuwsbrief 30 december 2023
Ontvang je geen E-mail van de vereniging?
Leveren van een bijdrage aan de Bikkelrun
Trainers gezocht
Kennismakingstraining in april
Za 08-jun-2024 08:30
Bouwdag 4

Info
Lid worden

Trainingstijden

Trainingslocatie

Contributie

Ledenlijst

Nieuwe leden

Opzeggingen

Ledenaantal per kwartaal

Trainingsgroepen

Kleding

Bestuur

Huishoudelijk reglement

Gedragscode vrijwilligers

Aanstellingsbeleid trainers

Vertrouwenscontactpersoon

Vacatures

Prikbord

Links
Bikkelrun

Survivalbond

SBN Wedstrijdkalender

Facebook

Instagram

Inschrijven runs
Za 27-apr-2024
Kollumerzwaag
Zo 28-apr-2024
Makkum
Za 11-mei-2024
Delft
Zo 12-mei-2024
Havelte
Za 01-jun-2024
De Knipe (za)
Zo 02-jun-2024
Nijmegen
Zo 02-jun-2024
De Knipe (zo)
Za 08-jun-2024
Eindhoven
Zo 09-jun-2024
Dronten
Zo 16-jun-2024
Harreveld
Za 22-jun-2024
Zwolle
Zo 30-jun-2024
's-Hertogenbosch
Zo 30-jun-2024
Loil
Za 06-jul-2024
Dinxperlo Estafette Run
Za 31-aug-2024
Balkbrug

Uitslagen runs
Zo 07-apr-2024
Bathmen ONK LSR
Zo 21-apr-2024
Utrecht NSK
Zo 21-apr-2024
Steenbergen
Zo 21-apr-2024
Norg
@message_title: @message_string
Elsa Rijpstra is het sterkste survivalmeisje van Nederland

      (Verslag Open NK jeugd, zondag 29 maart 2015 te Wesepe)

Voor mij is het weer raak: vroeg opstaan want we gaan vandaag naar Wesepe. Het is van alle JSC runs waar we naar toe gaan het verst rijden. En dan tot overmaat van ramp in verband met de intredende zomertijd een kortere nacht. Maar ja, je moet wat over hebben voor de goede zaak, toch?

Toch weer die verdulleme zomertijd die ik de schuld kan geven dat op het afgesproken tijdstip er maar tien van de zeventien overgebleven te starten junioren aanwezig waren. Met de van Douwe geleende moutainbike ga ik met de uitgedunde groep letterlijk op weg voor een korte sessie spieren opwarmen. Het is dan nog droog maar als de eersten van onze groep (de B’ers) om even voor tienen aan de start staan begint het al niet al te zachtjes te regenen.

Niet zo’n fijn begin van een toch al niet al te makkelijke run waaraan bovendien het Nederlands jeugdkampioenschap is verbonden. Als de C-junioren al klaar staan om te starten, komt Jorn nog uit het niets opdagen. Zijn ouderlijk gezag is bij Zwolle te ver doorgereden tot over de IJssel en moet daardoor met een pontje terug om tijdig Wesepe te bereiken. En zo zijn er nog een paar die zich in een stressvolle situatie bevinden. Gedane zaken nemen geen keer. In een half uur zijn alle (!) deelnemers aan het kampioenschap – weliswaar in onhandige hele grote startgroepen - weggeschoten, op weg voor een pittige, gevarieerde run met af en toe letterlijk een ‘onneembare’ hindernis en fysiek gehinderd door zo nu en dan een plensbui(tje). Nauwelijks heb ik tijd voor een bakkie; met een bekertje in de hand zie ik de eersten van de B’s al bij de eindhindernis arriveren. Niet veel later is ook Gijs in zicht en die neemt routinematig de laatste balken en touwen om dan de bel een fikse ram te geven. Zo die top tien plek is alvast binnen. Na drie minuten wachten zie ik Joeri, niet Niels want die heeft zich ziek afgemeld, die ook het laatste loodje perfect en met succes aanvalt. Ook en zo goed als gelijktijdig komen Rink en Jelte binnen maar die zijn wel vijf minuten eerder dan Joeri gestart. Al even eerder is Jauke sterk gefinisht en tenslotte weet ook Lucas ruim binnen het uur te finishen. De concurrentie is sterk want een top tien klassering zit er deze keer voor de meesten niet in. Bij de C meisjes is Elsa uiteraard oppermachtig. Voor haar bestaat er eigenlijk geen concurrentie getuige de straatlengten voorsprong die ze tot nu toe in elke wedstrijd voor ligt. Kampioen van Nederland worden is haar doel en dat is nu glansrijk gelukt. Gefeliciteerd. Bij de jongens finisht Jorn ondanks zijn ‘valse’ start toch weer als eerste van onze wedstrijdgroep, precies een minuut later gevolgd door Max. Op het scherm in de tent staat dat ze 6e en 7e zijn geworden. Later wordt dit gecorrigeerd in een 7e en 9e plaats. Onbegrijpelijk en teleurstellend: krijg je een chip en dan nog gaat het met tijden en klassering niet goed. Maar Max mocht toch naar de Mac. Onze vriend Jort vertoont weer een stijgende lijn in zijn prestaties en daarom vind ik die 16e plaats (van de 76 gefinishte concurrenten) dikverdiend. Simon verrast ons allemaal door nog voor Thomas P ( én Thomas N) te eindigen waar normaliter hij die voor moet laten gaan. Imre is in Wesepe aan Sam gewaagd … of is het juist andersom?

Jammer dat Piter ziek is want nu moet Leffert het zonder die gezonde tweestrijd doen maar het lukt hem zoals altijd op een vakkundige wijze alle hindernissen te nemen en heelhuids te finishen. Bij Barteld is dat niet het geval, verdorie hebben ze een stuk uit z’n shirt geknipt alsof het afnemen van het bandje al niet genoeg is. Barteld is van plan vaker op survival te komen want in deze JSC-A runs red je het echt niet met een keer per week trainen. De volgende wedstrijd in Havelte gaat dan vast beter Barteld. De prijsuitreiking van Elsa moet ik laten schieten maar dat kan zij heel goed alleen af na de ervaringen van al die vorige huldigingen. Het Wilhelmus klinkt zeer zeker ook voor Elsa. Die volgende run  is dus in Havelte, daarna volgt Dronten, na jaren van afwezigheid weer terug op de kalender, en tenslotte de laatste in De Knipe. De run in Harreveld laten we schieten (te ver weg) maar Elsa zal ongetwijfeld daar wel heen gaan om de manshoge beker als winnares van het jeugdsurvivalcircuit in ontvangst te nemen. Pa moet de aanhanger alvast reserveren. O ja, voor de echte liefhebbers is er nog een leuke pittige trainingsrun op Koningsdag: de Wrotrun in Kollumerzwaag. Ik zie dat sommigen van onze groep zich hebben ingeschreven. Succes daar.

Verslag:

Imco van der Wal

trainer JSC wedstrijdgroep

 

7 uur

De wekker gaat, ik moet opstaan. Vanwege zomertijd was het eigenlijk nog maar 6 uur. We vertrokken om 8 uur. Eenmaal daar het T-shirt ophalen, de  warming up en naar de start. Ik zat in de eerste startgroep en had best wel een goede start. Toen ik bij de eerste hindernis was liep Jorn ineens naast mij. Hij zij dat hij het dorp niet kon vinden en bijna te laat aankwam. Vandaar dat hij achteraan startte. Ik had deze run best een goed tempo. Ik haalde best nog wel wat B’s in. Toen ik bij het boogschieten was schoot ik raak en mijn concurrent mis zodat ik weer een voorsprong had. Bij het katapultschieten schoot ik mis waardoor ik onder het net door moest. Gelukkig maakte ik daar slim gebruik van. Vlak daarna was de duiker. Het water was heel koud. Toen ik op de helft van de duiker was zag ik Jorn voor me. Dat motiveerde me veel omdat dat de eerste keer was. Bij de eindhindernis was het een strijd tussen mij en Teun. Ik ging meteen de eindhindernis in en Teun moest heel ff wachten. Waardoor ik 11de werd. Alles bij elkaar: het was een goede run voor mij.

MAX WOLTERS

 

Verslag Wesepe door Simon

 

Wesepe was een makkelijke run met niet veel water.

Alleen een keer onder een duiker door.

Het was best wel koud en het regende af en toe.

Je moest ook boogschieten en schieten met een katapult.

Ik was met het bandje gefinisht.

Op het einde kon je in een tobbe.

Als je naar huis ging zat bij bijna iedereen de auto vast in de modder en werd je er uit getrokken.

 

Simon

 SIMON VERRAST

 

 

Uitslag NK Survivalrun Jeugd Wesepe 29 maart 2015
             
Wedstrijd 5 km jongens 10-12 jaar ( jongens JSC-C) 77 gefinisht
7e Jorn   0.48.42         
9e Max   0.49.42      
16e Jort   0.51.47      
32e Simon   0.56.16      
33e Thomas P 0.56.48      
39e Imre   0.59.48      
42e Sam   0.59.57      
51e Thomas N 1.03.03      
DNS  Niels 2           
             
Wedstrijd 5 km meisjes 10-12 jaar (meisjes JSC-C) 43 gefinisht
1e Elsa   0.45.06  Nederlands Kampioen
             
Wedstrijd 6 km jongens 13-14 jaar (jongens JSC-B) 66 gefinisht
10e Gijs   0.42.53      
18e Joeri   0.46.07      
23e Jauke   0.47.52      
36e Rink   0.51.19      
37e Jelte   0.51.20      
57e Lucas   0.58.53      
DNS Niels 1 en Kamiel      
             
Wedstrijd 7 km jongens 15-17 jaar (jongens JSC-A) 43 gefinisht
30e Leffert   1.26.35      
43e Barteld   2.08.40  (1)    
DNS  Piter, Tim en Hildwin        

Reageer op dit bericht.