Anoniem

Actueel 08-02-2023
SVL Nieuwsbrief 29 december 2022
Trainers gezocht
Kennismakingstraining in januari / april

Info
Lid worden

Trainingstijden

Trainingslocatie

Contributie

Ledenlijst

Nieuwe leden

Opzeggingen

Ledenaantal per kwartaal

Trainingsgroepen

Kleding

Bestuur

Huishoudelijk reglement

Gedragscode vrijwilligers

Aanstellingsbeleid trainers

Vertrouwenscontactpersoon

Vacatures

Prikbord

Links
Bikkelrun

Survivalbond

Wedstrijdkalender 2022-2023
@message_title: @message_string

Alle Berichten

SVL Nieuwsbrief 29 december 2022

...Lees meer

Aangepaste trainingstijden rond de kerst

...Lees meer

I.v.m. met de run in Groningen vervalt de training op zondag 6 november 2022 om 10 uur voor de volwassenen.

...Lees meer

In verband met de Bikkelrun en de opbouw daarvan vervallen alle trainingen op:

  • Woensdagochtend 28 sep 2022
  • Zaterdag 1 okt 2022
  • Zondag 2 okt 2022

De trainingen op dinsdagavond, woensdagavond en donderdagavond gaan wel door.

...Lees meer

...Lees meer

Vanaf 15 januari gelden weer de reguliere trainingstijden. De bijzondere training op woensdag om 9:00 uur vervalt.

De warming-up doen we weer gezamelijk.

...Lees meer

Overlijdensbericht Jeroen Lourens

...Lees meer

Overlijdensbericht Aad van Kleef

...Lees meer

Op maandag 27 september om 14:30 is de overeenkomst tussen de gemeente Leeuwarden (wethouders Hilde Tjeerdema en Hein de Haan) en Survivalvereniging Leeuwarden feestelijk ondertekend op de locatie Groningerstraatweg 401. Dit naar aanleiding van het raadsbesluit (Z214775-2019 d.d. 19-11-2019).

Peter snijdt de taart aan

Beltrum is de bakermat van de survivalrunsport, Leeuwarden vanaf 2021 het mekka!
In Leeuwarden zal weer echt geschiedenis worden geschreven, 27 jaar geleden is gestart met de allereerste Bikkelrun, met als hoogtepunt de 25ste editie in 2018 van de Bikkelrun in de binnenstad van Leeuwarden. Deze 25ste editie van de Bikkelrun in 2018 heeft behoorlijk indruk bij het bestuur van de gemeente Leeuwarden, waardoor men voor ons in de bres is gesprongen om tot zekerheid te komen voor ons trainingsterrein en eind te maken aan de gedoogsituatie van circa 20 jaren lang inmiddels.

Zowel wethouder Hilde Tjeerdema als Hein de Haan zijn in 2019 bij ons op bezoek geweest en hebben het maatschappelijke belang ingezien van de vereniging en het gebied waar we trainen.

Als we geen intensieve lobby hadden gevoerd, was er een nieuwe brug en ontsluitingsweg naar de wijk Blitseard dwars door/over ons trainingsterrein gekomen. Gelukkig is gekozen voor de 2e optie, een brug net westelijk van ons gebied over de Bonkevaart (nu in aanbouw).
In 2019 heeft de gemeente Leeuwarden de gronden waar wij trainen teruggekocht van de projectontwikkelaar, daar woningbouw door stringente natuurregelgeving inmiddels onmogelijk was geworden, met de afspraak dat SVL het gehele gebied van de gemeente Leeuwarden gaat huren in termijnen van 5 jaar en daarbij het onderhoud op zich neemt. Middels een raadsbesluit (Z214775-2019 d.d. 19-11-2019) is dit formeel vastgelegd. Dit proces heeft jaren geduurd en het nodige bloed, zweet en tranen van het bestuur.  

Totaal beslaat het gehele gebied bijna 18 hectare , het grootste en op termijn uitdagendste survivalterrein van Nederland en Europa. De komende jaren kunnen we het aanbod van hindernissen
in het gebied verder gaan uitbreiden, we streven naar 11 clusters van hindernissen. Bijvoorbeeld een spektakel als een Elfhindernissentocht behoort dan tot de mogelijkheden, met finish in/op de iconische Bonkevaart! De oorspronkelijke Elfstedentocht is onderhand een herinnering van een andere generatie, zo kunnen jongeren die nooit een officiële tocht (de laatste was in 1997) hebben meegemaakt, zich toch enigszins de magie en het elfsteden gevoel eigen maken.

v.l.n.r. wethouder Hilde Tjeerdema, wethouder Hein de Haan en voorzitter Bauke Dijk

v.l.n.r. wethouder Hilde Tjeerdema, wethouder Hein de Haan en voorzitter Bauke Dijk
l. onder de fotograaf van de Leeuwarder Courant.

 

 

...Lees meer

Brug springen

Vele van jullie zullen vanochtend de massaal uitgerukte hulpdiensten hebben gehoord en gezien vlakbij ons trainingsterrein. Er was een melding van een visser bij 112 binnengekomen die iemand van de brug had zien springen en niet meer boven kwam. Zie 112Fryslan.nl. We hebben binnen onze trainingsgroepen meteen een inventarisatie gedaan en gelukkig bleek er niemand vermist.

Hoewel het niet gezegd is dat een van onze leden van de brug gesprongen is willen we jullie er nogmaals op wijzen dat van de brug springen niet toegestaan is. Niet alleen is dit wettelijk gezien niet toegestaan, ook ons huishoudelijk reglement staat het niet toe. Ook al kun je goed zwemmen het is altijd mogelijk dat iemand iets in het water heeft gegooid waardoor je gewond raakt.
Tevens willen we jullie erop wijzen dat er alleen getraind mag worden onder het toezicht van een trainer. Ga je eerder naar huis laat het dan ook even aan de trainer weten. Train altijd samen met iemand anders zodat mocht er iets misgaan dat hulp kan worden ingeroepen.

Vervallen trainingen

In verband met (het opbouwen) van de Bikkelrun op 3 oktober vervallen de volgende trainingen:

  • Woensdagochtend
  • Zaterdagochtend
  • Zondag

Gelukkig zijn er inmiddels voldoende vrijwilligers voor de run van zondag. Wel kunnen we nog hulp gebruiken bij het opbouwen, maar ook bij het afbreken, van het parkoers.
Je kun je hier aanmelden.

 

...Lees meer